Svētku galdam – recepte klasiskajiem “Ministra” salātiem

“Ministru” salāti parādījās laikā, kad nebija pieejamas pat visparastākās sastāvdaļas, ko bija iecienījuši tā laika gardēži.

Tagad viss kādreiz gardajiem salātiem nopērkams vienā lielveikalā. Un iepriecini sevi ar retro garšu. “Ministru” salāti var aizstāt jau nedaudz apnikušos “Olivjē” salātus uz svētku galda, uz šāda uzkoda noteikti patiks viesiem un mājiniekiem.

Kas attiecas uz gaļu, to var aizstāt ar vārītu vistu vai tītaru. Var aizstāt ar ceptu cūkgaļu. Gaļas izvēle ir atkarīga no paša vēlme.

Sastāvdaļas “Ministru” salātu pagatavošanai

400 g liellopu gaļas mīkstums

1 mazs sīpols

4-6 ēdamkarotes augu eļļa

2 pētersīļa zariņi

300 g marinēti gurķi

4 olas

Majonēze, sāls pēc garšas

Salātu pagatavošana

Sagatavo visas sastāvdaļas salātiem. Liek liellopa mīkstumu nelielā katliņā, pielej karstu ūdeni un uzvāra. Vāra uz lēnas uguns 2 stundas. Ļaujiet atdzist buljonā. Pēc tam buljonu var sasaldēt veidnēs un izmantot citiem ēdieniem.

Sīpolu nomizo un sagriež uz pusēm. Tad sagriež pusgredzenos. Pannā uzkarsē pusi eļļas un, maisot, apcep līdz zeltaini brūnai konsistencei. Liek uz papīra dvieļiem, lai uzsūktu lieko eļļu.

Smalki sagrieziet pētersīļus. Atdzesētu liellopu gaļu sagriež šķēlēs un tad strēmelītēs. Pārlieciet gaļu kopā ar pētersīļiem un ceptiem sīpoliem lielā bļodā. Marinētus gurķus sagriež strēmelītēs. Pievienojiet bļodā ar gaļu.

Iesitiet olas atsevišķā bļodā. Sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu līdz gludai konsistencei. Pievieno nedaudz sāli un piparus. Uzliek uz pannas ar diametru 18–20 cm un uzkarsē. Pievienojiet pannā nedaudz eļļas. Ielejiet nedaudz olu masu, lai tā vienmērīgā kārtā sadalītos pa apakšu. Apcep no abām pusēm līdz brūnai. Tādā pašā veidā gatavo visas olu pankūkas. Ļaujiet viņām atdzist.

Olu pankūkas sagriež strēmelītēs. Pārliek bļodā ar pārējām salātu sastāvdaļām. Pievieno nedaudz sāli un piparus pēc garšas. Pievienojiet majonēzi un samaisiet. Liek salātu bļodā un pasniedz.

 

Leave a Comment